24/01/2022

Billit gecertificeerd als tussenpersoon voor elektronische facturatie van en naar Italië

Om digitale facturen te versturen van en naar Italië, moet je als onderneming geregistreerd staan in het SDI (Sistema di interscambio). Billit is vanaf nu gecertificeerd door de Agenzia delle Entrate als toegangspunt tot dit platform. Dit levert je belangrijke voordelen op.

Colloseum

In 2019 werd Italië het eerste land ter wereld dat elektronische facturatie verplichtte voor B2G- en B2B-transacties. Sinds 1 januari 2022 geldt een nieuwe stap in deze procedure: om digitaal te factureren van en naar Italië, moet je dit verplicht doen in het FatturaPA-formaat via het SDI (Sistema di interscambio). Als onderneming moet je hierop geregistreerd zijn om facturen te kunnen versturen en ontvangen.

Goed nieuws! Vanaf nu is Billit als tussenpersoon gecertificeerd door de Agenzia delle Entrate bij het verzenden en ontvangen van facturen via het SDI. De voordelen? Dankzij deze SDI-integratie:

  • wordt jouw onderneming geregistreerd op het SDI, conform alle wettelijke vereisten;
  • worden jouw facturen naar Italiaanse klanten automatisch in het vereiste FatturaPA-formaat omgezet;
  • worden jouw facturen correct ondertekend;
  • zijn inkomende facturen van Italiaanse leveranciers onmiddellijk beschikbaar in Billit.

Kortom: dankzij deze certificatie kun je jouw facturen van en naar Italië gewoon versturen en ontvangen vanuit jouw vertrouwde Billit-omgeving.