Een tevreden Billit-klant aan het woord: Mike Botte – Metal Inox Design

2 min leestijd

“In onze zaak kunnen we de software van Billit niet meer missen. Die heeft ons al veel winst opgeleverd, zowel qua tijd als qua geld.”

In november 2017 startten Mike Botte en een medevennoot het bedrijf Metal Inox Design op. Het maakbedrijf, gevestigd in Drongen, is gespecialiseerd in het lassen van constructies in (roestvrij) staal en aluminium: van designstukken, binnendeuren, balustrades tot stalen trappen.

“Vandaag runnen mijn medevennoot en ikzelf een goed draaiend bedrijf met een compact team van vaste medewerkers, van tekenaar tot lassers”, bevestigt Mike. “We zijn ook actief in industriële piping. We richten ons voornamelijk naar de B2B-markt, maar soms kloppen ook particuliere klanten bij ons aan.”

Op zoek naar vlot facturatieproces

Enkele jaren geleden zocht Mike een oplossing voor een stroef draaiend facturatieproces. Toen een Billit-medewerker hem contacteerde voor een demobezoek, was zijn interesse in een digitale aanpak gewekt. “Zoals zoveel collega-ondernemers werkten we met Excel om onze facturen op te maken. Die opvolging verliep allesbehalve vlot. Soms vergaten we zelfs facturen te versturen, met alle negatieve gevolgen van dien voor onze cashflow. Daarom waagden we in 2019 de stap naar Billit. We zouden dit programma niet meer kunnen missen! Met slechts een paar klikken kunnen we nu bestelbonnen, offertes en facturen opmaken en versturen, zowel naar onze klanten als onze boekhouder.”

Klantgerichte aanpak

“Omdat het gebruik van Billit zo vlot verloopt, kunnen we onze klantenadministratie een pak efficiënter opvolgen”, geeft Mike aan. “Na het versturen van een klantenofferte sturen we na akkoord een voorschotfactuur. Van zodra die factuur betaald is, bestellen we het nodige materiaal en starten we de productie op in ons atelier. Op dat moment betaalt de klant opnieuw 40 procent van het totale factuurbedrag, en de resterende 20 procent bij oplevering. Vroeger was het voor ons een hele uitdaging om dit proces per klant goed te bewaken. Vandaag denkt de software van Billit mee met ons, wat een win/win voor elke partij oplevert.” 

Duidelijk dashboard met kerncijfers

Praktisch, gebruiksvriendelijk en simpelweg onmisbaar. Met die drie trefwoorden omschrijft Mike de facturatiesoftware van Billit. “Alle features in het programma hebben hun nut al bewezen. Vooral de bankkoppeling is zeer handig, al moeten klanten dan wel de vermelde gestructureerde mededeling gebruiken. De meeste klanten doen dit zoals gevraagd. En andere belangrijke troef is het opvragen, exporteren en downloaden van rapporten. Onlangs maakten we dankbaar gebruik van deze functionaliteit, omdat we onze balansen grondig wilden laten doorlichten door enkele experts. Dankzij de facturatiesoftware konden we hen duidelijke cijferrapporten voorleggen.”

Onmisbare facturatietool

Het is duidelijk dat Mike en zijn collega’s erg tevreden zijn met de software van Billit: “Vandaag is het voor ons ondenkbaar om onze facturatie opnieuw in Excel te doen. Het gebruik van een slim softwarepakket leverde ons al veel winst op, zowel qua tijd als qua geld.”

ID-kit
Metal Inox Design
Mike Botte
Zaakvoerder
www.metalinoxdesign.be

Nieuw bij Billit?
Download dan onze handleiding!

Met ons krachtig, maar betaalbaar cloud-based facturatieplatform willen we een betaalbaar alternatief bieden voor dure en op maat gemaakte software waarmee grote bedrijven hun administratie digitaliseren.

Download