Een tevreden Billit-klant aan het woord: Marieta Hovhannisyan – AM Group bv

2 min leestijd

“Bijna dagelijks kijk ik in Billit na welke facturen al betaald zijn of nog openstaan. Zo vermijd ik onaangename verrassingen!”

Marieta Hovhannisyan is bestuurder van AM Group bv, een sneltransportbedrijf in Tessenderlo dat in onderaanneming werkt voor de koerierdienst DPD. “Onze zes werknemers moeten dagelijks pakjes ophalen en verdelen. Maar liefst 99 procent van onze opdrachten is van DPD afkomstig. Sinds corona is de workload alleen maar toegenomen, waardoor ook de nood aan digitalisering van onze interne processen groter werd. Het gebruik van een slim facturatiesoftwarepakket past in die strategie.”

Foutloos en snel factureren

Naast haar functie als bestuurder werkt Marieta ook halftijds bij een boekhoud- en verzekeringskantoor en volgt ze een graduaatstudie in accounting administration aan de PXL Hasselt. Ze is dus goed vertrouwd met de wereld van financiële cijfers en grafieken. “Toen mijn boekhouder voorstelde om met Billit aan de slag te gaan, heb ik geen seconde getwijfeld. Ik werk nu bijna negen maanden met de software. Een wereld van verschil in vergelijking met facturatie via Excel! In Excel gebeurden geregeld fouten – bijvoorbeeld bij het nummeren van facturen – en ook het opslaan van facturen als pdf was niet eenvoudig op een Apple-pc. Nu win ik heel veel tijd én de kans op fouten is miniem geworden.”

Betere sparringpartner met boekhouder

Tijdswinst boekt Marieta ook als de kwartaalaangiftes moeten gebeuren. “Omdat ik in Tessenderlo werk en het kantoor van mijn boekhouder in Sint-Truiden gevestigd is, zou ik een halve dag verliezen om mijn boekhouding te gaan afgeven en te bespreken. Dankzij Billit kunnen we vlot documenten uitwisselen, met als extra voordeel dat mijn boekhouder mijn cijfers in real time kan verwerken van zodra ik documenten upload. En omdat ik mee kan opvolgen wat hij berekent – zoals het btw-bedrag dat ik per kwartaal verschuldigd ben –, ben ik zelf een betere sparringpartner geworden.” 

Duidelijk dashboard

“Billit is erg gebruiksvriendelijk, biedt me een duidelijk overzicht van betaalde en openstaande facturen en beschikt over een uitstekende zoekmachine. Ik vind het handig om bijvoorbeeld meerdere facturen samen in te scannen en daarna via één muisklik op te splitsen. Een koppeling met de bank heb ik voorlopig nog niet voorzien, omdat ik liever zelf overschrijvingen doe naar derden. Betalingen via Billit duren soms iets te lang. Dat is een van de weinige verbeterpunten van de software.”

Superhandige app

Marieta is vol lof over het gebruik van Billit. “De verschillende onderdelen van het platform zijn duidelijk uitgewerkt. Ondanks het feit dat Billit gratis workshops aanbiedt, heb ik nog geen sessies gevolgd omdat het pakket zo gebruiksvriendelijk is. En dan vergeet ik nog bijna de Billit-app te vermelden, waarmee ik in een handomdraai bonnetjes en onkostennota’s scan en verwerk.”

ID-kit
AM Group bv
Marieta Hovhannisyan
Bestuurder

Nieuw bij Billit?
Download dan onze handleiding!

Met ons krachtig, maar betaalbaar cloud-based facturatieplatform willen we een betaalbaar alternatief bieden voor dure en op maat gemaakte software waarmee grote bedrijven hun administratie digitaliseren.

Download