03/11/22

Billit wint de E-invoicing Award 2022

Tijdens de E-invoicing Summit op 25 oktober in Brussel viel Billit in de prijzen. We werden unaniem uitgeroepen tot winnaar van de E-invoicing award 2022. COO Victor was aanwezig om de award in ontvangst te nemen. Hij licht toe waarom het zo belangrijk is voor Billit en de e-invoicingsector om deze award te winnen.

E Invoicing Award Billit

Wat is de E-invoicing award precies?

De prijs heeft, zoals de naam zegt, als doel om e-invoicing in de kijker te zetten en Belgische bedrijven aan te moedigen de stap te zetten naar een digitale toekomst. Vroeger heette dit de e-FA Award en richtte hij zich enkel op de Vlaamse markt. Nu e-facturatie steeds belangrijk wordt, is met de E-invoicing Award de markt uitgebreid naar spelers in heel België die zich inzetten voor digitale facturatie.

Waarom heeft Billit de award gewonnen?

Volgens de unanieme motivatie van de jury, die bestond uit onder andere leden van BOSA en Agoria, heeft Billit een duidelijke visie om ondernemingen te helpen overstappen naar (inkomende en uitgaande) digitale facturatie. Daardoor zijn we heel doeltreffend in onze aanpak en hebben we veel geloofwaardigheid opgebouwd in de sector. Net dat zijn de grootste obstakels om te groeien in de wereld van e-invoicing.

Bovendien lauwerde de jury dat Billit oplossingen biedt voor zowel grote als kleine bedrijven. Dankzij onze sterke technologische aanpak is ons platform performant en eenvoudig. Dat maakt ons model duurzaam en geschikt voor groei naar het grote publiek.

De jury erkende ook dat we van bij het begin de boekhoudsector hebben betrokken bij de ontwikkeling van onze software. We bieden dus niet enkel oplossingen voor bedrijven, maar ook rechtstreeks voor boekhoudkantoren.

Bovendien investeren we veel moeite in het informeren van Belgische bedrijven rond e-invoicing, wat de doorslag gaf bij de jury om deze prijs aan Billit toe te kennen.

Wat betekent deze prijs voor Billit?

Het is eerst en vooral een bevestiging van ons werk en dat we op de goede weg zijn. Waar we bij de start van Billit op veel onbegrip en weerstand botsten, zien we dat bedrijven steeds meer openstaan voor de voordelen van e-facturatie. Dat is te danken aan het werk van ons team.

De prijs is dan ook een verdiende erkenning van wat zij elke dag presteren. Zij zijn het die dag in dag uit klanten overtuigen om mee te stappen in het digitale verhaal.

De award geef ons moed en vooral veel goesting om zo verder te gaan.

Welke plannen heeft Billit nog?

Uiteraard willen we e-invoicing nog meer op de kaart zetten in binnen -en buitenland. Dit is door de huidige Belgische wetgeving helaas niet evident. Veel andere (Europese) landen hebben namelijk al verplichte e-facturatie ingevoerd voor B2B. In België is dat nog niet het geval. Wij kennen die verplichting voor de Vlaamse en Federale overheid, maar nog niet voor bedrijven onderling. Er is wel duidelijkheid op komst: België is bezig met het uittekenen van een tijdslijn om e-facturatie gradueel te verplichten vanaf 2024.
Daarom trekt Billit nu al het debat op gang en informeren we alle betrokken partijen over de werking en voordelen van e-facturatie. Wij zullen tegen de officiële verplichting helemaal klaar zijn voor de enorme vraag naar e-facturatie en om bedrijven succesvol te begeleiden in hun digitalisatie, zowel in België als in de rest van Europa.

Uiteraard hoeven ondernemingen niet zo lang te wachten. Wie nu al start met digitale facturatie neemt een grote voorsprong.


Meer nieuws:

231004 Thomas p Reuter - MSV
04/10/23

Lezingenreeks over e-facturatie verlengd wegens succes!

De lezingenreeks rond e-facturatie die Thomas Philipp Reiter in samenwerking met het MSV opzette in het Oost-Belgische Eupen en St. Vith was een schot in de roos.

Lees meer
Wetstraat
02/10/2023

Elektronische facturatie wordt vanaf 2026 verplicht in België

De Belgische federale ministerraad heeft op voorstel van minister van Financiën Vincent Van Peteghem een voorontwerp van wet goedgekeurd dat elektronische facturatie tussen bedrijven in België verplicht vanaf 1 januari 2026. Hoe zit dat precies?

Lees meer
Dirk Willekens
16/02/2023

Internationale Peppol-autoriteit Dirk Willekens vervoegt Billit

Vanaf februari 2023 komt Dirk Willekens, een internationale autoriteit op het gebied van Peppol, het Billit-team versterken. Als E-invoice Program Manager zal hij onze Peppol-projecten naar een hoger niveau tillen. Dirk legt uit waarom hij voor Billit koos en welke evoluties hij verwacht op het vlak van Peppol.

Lees meer

Wil je jouw facturatieproces vereenvoudigen?

Maak je eigen account in enkele kliks en probeer Billit 15 dagen gratis.