21/02/2023

Partner in de kijker: Visma Bouwsoft

Zelfstandigen in de bouwsector weten: tijd is geld. En werk dat je niet kan factureren – zoals je administratie – is verloren tijd.  Dankzij software zoals Billit kan je die facturatie alvast automatiseren. Maar je wint ook een hoop tijd wanneer je je software combineert met andere integraties. Zo heeft Billit – speciaal voor de bouwsector – een integratie met Visma Bouwsoft.

Teamfoto Billit

We vroegen aan Gianni van Visma Bouwsoft hoe hun software precies bouwprofessionals, tuinaannemers, installateurs en architecten helpt met hun administratie.

 

Wat doet Visma Bouwsoft?

We maken CRM-, facturatie- en projectmanagementsoftware op maat van bouwprofessionals, installateurs, tuinaannemers en architecten. Je kan er je volledige administratie mee uitvoeren, van je eerste klantencontact tot je laatste factuur.

 

Waarom maken jullie software specifiek voor deze sectoren?

We merkten dat er vraag was naar software op maat van tuinaannemers, architecten en bouwprofessionals. Later zijn daar nog installateurs bijgekomen. Zij moeten bijvoorbeeld digitale werkbonnen kunnen maken, hun planning bijhouden en materieel en artikelen registreren. Dit zijn stuk voor stuk functies die doorsnee administratieve softwarepakketten niet voorzien.

Ook onze nauwe samenwerking met federaties zoals Bouwunie en Embuild versterkt onze positie als nichespeler in het aanbieden van software.

 

Wat zijn de voordelen van werken met Visma Bouwsoft?

Klanten besparen drie dingen: tijd, geld en extra werk. Dankzij de connectie met verschillende leveranciers maak je nog sneller offertes op! Hierdoor bevat jouw offerte steeds de correcte prijs. Geen verrassingen meer bij de facturatie!

Door te digitaliseren, hoef je bijvoorbeeld geen papieren werkbonnen meer op te maken en achteraf over te typen. Je maakt ze meteen aan in een digitaal formaat.

Dat kan waar je ook bent: met de app neem je de software overal mee naartoe, zelfs naar je werf of naar een klant.

 

Een zelfstandige installateur heeft andere zaken nodig dan een groot bouwbedrijf. Hoe kunnen jullie hen allemaal helpen?

Voor elke sector is er een basispakket voorzien, maar je kan dit uitbreiden met modules waar nodig. Hiervoor hebben we een collectie aan meer dan 111 integraties zoals Testo, Verhelst en Archisnapper.

 

Hoe werken die integraties?

Je kan bijvoorbeeld integreren met productcatalogi waardoor je geen prijzen hoeft op te zoeken en over te typen. Ook kan je je ritten registreren met track&trace-integraties. Zelfs koppelingen met tekenapplicaties zijn mogelijk waardoor je je CAD-tekeningen makkelijk kan importeren in onze software.

Visma Bouwsoft heeft ook een integratie met Billit. Hierdoor kan je je aansluiten op het Peppol-netwerk en je aan- en verkoopfacturen synchroniseren.

Wie niet meteen vindt wat hij zoekt in onze lijst van integraties, kunnen we vlot verder helpen via onze helpdesk, video’s en webinars. Ook onze lesgevers kunnen langskomen in je bedrijf om uitleg op maat te geven.

 

Meer weten over Visma Bouwsoft? Vraag een demo aan. Billit kan je ook 15 dagen gratis uittesten. Bekijk ook alle info over de integratie tussen Visma Bouwsoft en Billit.